fredag 10 april 2015

Besök hos BM

Idag fick jag sällskap utav både Mikael och Nils när jag var hos barnmorskan. Detta besöket skulle vi skriva en förlossningsplan i min journal och då tyckte jag att det var bra att Micke var med. Det blev dock inte så mycket prat om förlossningsplanen, Laila tyckte att det räckte med att jag själv hade med mig en egenskriven. Men hon skrev in i min journal att jag sist fick en allergisk reaktion mot något läkemedel på postop och att jag därför var lite orolig för eventuell smärtlindring denna förlossning, och då syftar hon främst på epidrual/spinal. Jag fick tips om att Petidin är bra som omföderska, vilket jag egentligen inte räknas som efter som jag blev snittad med Nils, men hon tyckte ändå att jag skulle lägga det på minnet. Hon skrev även in att både Mikael och jag tyckte att det var jobbigt att han via CTG-övervakningen helt plötsligt (det fungerade från början) inte kunde hjälpa mig att förbereda mig på att en värk var på väg eftersom den kunde visa höga siffror när jag inte hade ont och låga siffror när jag hade ont..

Vi pratade en del om att förlossningen eventuellt skulle sättas igång nästa vecka och hon förklarade olika tillvägagångssätt om det nu skulle bli aktuellt. Fick tips på en liten "drink" att dricka dagen innan jag ska till specialistmödravården för att "hjälpa till" lite grann.

Alla värden såg bra ut även idag. Sf-måttet hade inte ökat något sedan sist, men det hade ju verkligen ökat snabbt sist så det är ju ingen fara med det. Jag hoppas även att det betyder att lillebror håller på att sjunka ner och så småningom fixera sig, för även denna gång stod huvudet högt och han är därmed inte fixerad.

Hjärtljud: 136 slag/minut
Sf-mått: 36 cm
Blodtryck: 115/70 mm/Hg
Hb: 125 g/l

Både Micke och jag fick uppfattningen av att hon trodde att detta var vårt sista besök, även fast lillebror inte är fixerad. Hon sa att om jag nu nästa vecka blir igångsatt eller om de bedömer att det är för tidigt så kommer de eventuellt vilja att jag går där tätare, och då var det ingen idé att jag gick på mina sista inbokade besök hos henne. När vi sa hejdå så kramade hon om både Micke och mig och sa "lycka till". Så ja, det kändes verkligen som hon inte trodde att vi skulle ses fören efterkontrollen. Jag hoppas att hon har rätt. Åååhh, detta är sååå spännande, jag är såå förväntansfull.

2 kommentarer:

  1. Jag fattar inte riktigt varför de ska försöka sätta igång dig? För att lillebror är färdigbakad och så att det inte händer något eller vad? Spännande hur som helst för då kanske det verkligen är dags. Riktigt snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, vet du vad? Inte jag heller faktiskt... Men jag antar att det är för att det blir större risk för att moderkakan ska lossna ju längre tiden går, men det är aldrig någon som har sagt det till mig, det är mina egna spekulationer och gissningar.

      Jag vet inte riktigt heller vad jag själv vill.. Den här drinken som min barnmorska tipsade mig om tex.. Först var jag verkligen peppad att dricka den, men nu vet jag inte riktigt om jag vågar.. Den innehåller bla. lite ricinolja och det kan man ju tydligen bli riktigt kass på - få ont i magen och kräkas osv.. Så jag vet inte.. Kanske bäst att låta det vara och se vad doktorn säger på torsdag och vill de starta då så går jag med på det. Vill de inte det så får jag ju gå lite längre tid, men det känns som det kvittar, det är ju oavsett inte så lång tid kvar.

      Radera