måndag 7 januari 2013

Uppgiven

Jag fattar inte varför jag har sån otur? Var på vårdcentralen idag dels för att ta bort en liten knöl på låret och även för att titta på op-såret då jag fick ta bort agrafferna tidigare än vad jag skulle då jag inte tålde dem. Igår fick jag röda kliande prickar runt op-såret som idag spritt sig över hela kroppen. Kring op-såret är det inte ens prickar längre utan hela huden upp över navlen är illröd och kliande - ser ut som tjock gropig elefanthud... På vårdcentralen tog de därför bort stripsen som satt över op-såret istället för agrafferna och doktorn fick titta på såret även idag. Hon skrev akutremiss till KK då hon inte riktigt visste vad mina kliande ustlag över kroppen berodde på eller vad hon skulle göra med mig. Knölen på låret vågade hon inte ta bort idag eftersom min kropp ser ut som det gör.

På KK tittade de på mig och skrev ut Tavegyl, inget annat gjordes eller skulle göras enligt den doktorn (som förövrigt var riktigt otrevlig och osympatisk)... Hon tyckte alltså att jag skulle gå omkring med ett stort sår på magen där sårkanterna på vissa ställen inte ens går ihop. Det var tydligen för sent att sy ihop sårkanterna och då jag fått en allergisk reaktion - troligtvis mot Steri stripsen ville de inte sätta på nya. Jag föreslog att de kunda prova andra strips, men nej, det behövdes inte enligt dotkorn, och nu citerar jag henne: "det bara är en fråga av estetik hur såret läker ihop". Vad hon menade var alltså att mitt sår är läkt underifrån, och delvis överifrån, men inte helt och det kommer bli skitfult när det läkt klart eftersom sårkanterna inte går ihop men detta gör inget, mer än att det kommer se ut som fan. Jag försökte verkligen få henne att förstå att jag inte vill ha ett fult ärr, men det gick verkligen inte att få henne att förstå, nej, det skulle vara så enligt henne...

Jag känner mig så uppgiven och maktlös. Är trött på att ingen i sjukvården vill ta hand om mig, de bara skickar mig vidare hela tiden. Jag är trött på att flänga fram och tillbaka (har min vårdcentral i Lund). Inte en enda dag sen vi kom hem från BB har jag fått vara hemma och bara vara med Micke och Nils, inte en enda dag! Snart har det gått två veckor sen vi kom hem och ännu har jag inte hunnit njuta fullt ut av vår fina son då det hela tiden är något som som måste fixas eller tjatas på eller åka till... Imorgon tänker jag göra ett sista försök vad gäller operationssåret - jag ska ringa till hud och fråga ifall de vill hjälpa mig att få ihop sårkanterna så att de redan fula såret inte behöver bli ännu fulare.

Nu blev det ytterligare ett tråkigt och gnälligt inlägg, men idag är jag ledsen och uppgiven och kände verkligen att jag behövde få skriva av mig. Nu ska jag ta en Tavegyl och hoppas på att det slutar klia över hela min kropp så att jag åtminstone får några timmars sömn inatt.

18 kommentarer:

  1. Herregud...Det var det sämsta:(((Vad hette läkaren?Liten och utländsk tro?Kan inte ngn bm från MVC eller dr hjälpa dig tror du?Så ska och kan du ju inre ha det,de borde ju hjälpt dig och iaf tagit kanske ett crp eller ev odling från såret...Hoppas du får hjälp imorrn,stå på dig!
    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag minns inte vad hon hette, men det var inte hon du beskriver som jag fick träffa.
      De tog CRP igår men sa inget om det alls (varken om det var bra bra eller dåligt) så jag antar att det inte var högt.
      Sitter och ringer runt nu, så det är bara att hålla tummarna :)
      Kram

      Radera
  2. Fy vad tråkigt med op såret o utslagen. Men vilken otrevlig läkare!!! Förstår att du känner dig uppgiven och maktlös.

    Hoppas verkligen hud kan hjälpa dig! Du är ju värd all hjälp, du kan få...Kram!




    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag hoppas också att de kan hjälpa mig på hud!
      Kram

      Radera
  3. Sånt jävla skit.. Här i Spanien finns en jätte bra kräm som plastikkirurger skriver ut för att förebygga ärr och göra ärr snygga. Jag kan lätt få tag i en sån tub och skicka till dig om du vill. Kram Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad gulligt av dig! Jag ska se vad de säger på hud, förutsatt att jag får komma till dem. Annars har jag funderat på Bio-Oil, den ska ju hjälpa till att göra ärret finare.
      Hur har du det i Spanien förresten? :)
      Kram

      Radera
  4. Nej men stackare!! Förstår att du är uppgiven! Så ska de inte behandla dig!!! Stå på dig även om det är jobbigt såklart! Men det är du som får ett fult ärr och inte hon! Tycker verkligen du ska höra av dig till dem imorn. Även om det är sent borde msn ju kunna göra något av såret och ärret nu innan det går ännu längre tid.
    Stor styrke kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag försöker stå på mig, men det är svårt när man får prata med otrevliga människor som absolut inte vill ha med en att göra..
      Sitter i telefonkö nu, så nu hoppas jag att de vill hjälpa mig :)
      Kramar

      Radera
  5. Ja köpte en salva som heter cicatrix son jag oxå läst ska vara bra! Hoppas de löser sig, och att de bemöter dig bättre! Hoppas du får en bra dag idag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev du också förlöst med kejsarsnitt?
      Var salvan bra? : )

      Radera
    2. Nej de blev ja inte! Men när jag tog bort en leverfläck rekommenderade hudläkaren den. Så jag ska testa den!

      Radera
  6. Usch va tråkigt! Men hoppas du orkar stå på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen.. Försöker så gott det går :)

      Radera
  7. Vad trött man blir på sjukvården ibland! Så typiskt med såna nonchalanta läkare! Dom borde börja jobba med något annat än människor!
    Hoppas dom på hud är trevligare och tar hand om ditt snitt
    /mammajosephine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska få komma till hud imorgon så jag hoppas de har någon bra lösning.

      Radera
  8. Jag känner så med dig och vad du går igenom. Detta är fruktansvärt och det går ju inte att bearbeta så länge ingen tar tag i detta. Skam åt sjukvården!! Men du är stark och efter regn kommer solsken!
    Hör av dig om du behöver hjälp. Mammamaffian står till förfogande :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina du! Det var kul att ses idag :)

      Radera